::p::e::s::t::o:: ::g::o::ś::c::i::e::

Nick:jola Dodano:2004-11-26 11:41:00 Wpis:a gdzież wyhodowałeś te pająki?!?! Bo robaczki[różne,różniste - jak perły lśniące]to typowa hodowla leniwego[co to sam nie zje i drugiemu nie da] niejadka jabłkowego, nieprawdaż?
Czy zapiekanka Tiffany może się obejść bez mięsa? Myślę,że tak - zyska na wyglądzie, jak sądzę. Cieszę się z Twojego powrotu na "łamy" strony, gratuluję miksera!
Dyniowe pozdrowienia - taka zupka jest pyszna i jakże kolorystycznie [26.11.] na czasie.Można podać do niej grzanki.Dzięki za Różewicza.
Nick:Gosia Dodano:2004-11-24 22:57:53 Wpis:Zrobialm pasztet sojowy ale wyszedl nijaki....jakby surowy ,niewiem gdzie popelnilam blad,smakowal jak ugotowana soja.
Nick:florunia Dodano:2004-11-19 09:23:44 Wpis:coś Ci zjada jabłko...
Nick:sebastian Dodano:2004-11-17 22:16:36 Wpis:cze, po przeczytaniu paru przepisów zrobiłem się głodny.
może wydasz ksiązke kucharską z cenami ? (no i przepisami:))
Nick://agl Dodano:2004-11-15 16:54:00 Wpis:hę wyrazy uznania, smaczna strona!

... więcej takich" i warszawa upłonie;)

pozdrawiamm ja
Nick:newman Dodano:2004-11-10 15:32:40 Url:newman.blog.pl Wpis:Michał, a może przestałeś jeść i się przerzuciłeś na odżywianie praniczne?
PozDrawiaM
Nick::p:e:s:t:o: Dodano:2004-11-04 11:35:11 Url:http://pesto.art.pl Wpis:Milczenie :p:e:s:t:o: (ktore wcale nie bylo leniuchowaniem tylko permanentnie krotkim czasem) byc moze sie skonczy, poczynilem pewne inwestycje - m. in. po spaleniu sie starego zakupilem nowy mikser 600 watow i bede walczyc dalej. michal
Nick:monika Dodano:2004-11-04 10:34:28 Wpis:świetna strona.w kuchni mam 0 doświadczenia.przymierzam sie do zrobienia pasztetu sojowego.pewnie posłucham przy tym wyczynie WWO
Nick:Margarita Dodano:2004-11-03 21:22:35 Wpis:Smakowita i aromatyczna stronka... Podoba mi się, popijam zieloną herbatą.
Pozdrawiam znad kubka i stosu słów :)
Nick:jola Dodano:2004-10-29 11:45:14 Wpis:Aleś sobie zrobił urlop jesienny, no no !!!
A zaraz czas zimowy.... Aż się prosi o jakąś pyszotkę na poprawę samopoczucia.
Nick:Inga Dodano:2004-10-25 17:00:48 Wpis:strasznie ostatnio leniuc***esz... nieladnie!
Nick:justwitch Dodano:2004-10-21 00:39:46 Wpis:wyczyn dnia: upieczenie kamyków zamiast bułeczek. pyszne, ino troszku twarde ;-)
Nick:z Dodano:2004-10-05 22:03:32 Wpis:szwedzkie kanelbulle nie maja sobie rownych...niestety przepisy internetowe nie zadawalaja moich ulomnosci w algorytmicznym gotowaniu.

jesli chcesz zrobic biznez importuj!
Nick:justwitch Dodano:2004-10-04 16:24:35 Wpis:przepyszna strona. pozdrawiam.
J.
Nick:manda Dodano:2004-10-02 01:29:48 Wpis:Cos a' propos szwedzkiego jadla. Podpisuje sie pod tym rekami i nogami. Jak co roku jestem teraz w Sztokholmie i umieram z tesknoty za chlebem z maslem (tutaj - gumiasty slodki chleb + slone maslo:( Poza tym wszystko jest tu jakies gumowe i bardzo niedobre :(
Nick:jagna Dodano:2004-09-30 13:00:27 Wpis:posiadanie takiej strony jest moim marzeniem! swietna! gotowanie jest moja pasja. niestety kuchnia w remoncie... i cierpie. z tesknoty tu zajrzalam. mam glowe pelna pomyslow kulinarnych. gdy bede miala wiecej czasu cos podesle. pozdrawiam!
Nick:agata Dodano:2004-09-24 17:41:55 Wpis:Proponuję żebyś wydał książkę z przepisami. Kupiję od razu:)
Nick:pepegi Dodano:2004-09-16 11:35:39 Wpis:fajna stronka! bardzo dobry pomysł z podawaniem kosztu potraw; podrawiam :)))
Nick:;)- ~~ Dodano:2004-09-05 01:36:24 Wpis:czesc, ostatnio zrobilem tarte warzywna~co tutaj widzielem niby: wylałem leczo na wysmarowana foremke, dodalem podsmazone ziemiaki, groszek, cebule i czosnek, sól pieprz na górze ser i posypane koperkiem do piekarnika na 30 minut. dobre bylo
Nick:annu Dodano:2004-08-25 17:35:44 Wpis:eee... bo kuchnia wloska zaiste jest NAJLEPSZA ;D. wlasnie zrobilam carbonare Marty Hloušek (tylko z ryzem) i wyszla niebiansko, cala moja konserwatywnie nastawiona do konsumpcji rodzinka zajadala sie ze smakiem. pozdrawiam
Nick::p:e:s:t:o: Dodano:2004-08-25 15:57:30 Url:http://pesto.art.pl Wpis:>> Margherita > nie wiem skad ta interpretacja, ze uwazam iz wszystko musi byc wloskie, chyba wnioskujesz po parmezanie, ktorego sporo uzywam, ale jaki niby mialby byc jak nie wloski? cenie ich kuchnie oczywiscie, ale bez fiksacji, po prostu wiekszosc przepisow na :p:e:s:t:o: wywodzi sie z kuchni srodziemnomorskiej, bo jest to najblizsza mi kultura kulinarna, no i wlochy sa jej czescia.
Nick:Kasia Dodano:2004-08-25 14:21:28 Wpis:Widzę, że mamy bardzo zbliżone upodobania kulinarne. Świetna stronka, no i te zdjęcia!!!
:-)
Pozdrowionka
Nick:wyscigi Dodano:2004-08-24 15:19:46 Wpis:wprawdzie w tzw. apartamencie na wyscigach byles tylko raz i to dawno, i to krotko, ale w kuchni niejako jestes obecny dosc czesto. Yuppisy i dinksy wkolo trzymaja na balkonie klimatyzatory, a ja ziola ;) Lece pilnowac placka ze sliwkami i kruszonka, bo sie jeszcze przypali :0
Nick:Margherita Dodano:2004-08-22 16:18:44 Wpis:Strona bardzo inspirująca i pożyteczna. Ale poza tym chciałabym wyrazić subiektywną opinie że jesteś swego rodzaju "snobem kulinarnym". Wszystko musi być dla Ciebie oryginalne Włoskie. Czy to nie przesada? A przy okazji dlaczego uważasz Włoską kuchnię za najlepszą?
Pozdrawiam
Nick:Linda Green Dodano:2004-08-17 06:13:56 Wpis:Drogi Michale, wczoraj po raz pierwszy spróbowałam twojego przepisu, mianowicie była to: zupa warzywna z soczewicy. Do teraz pamiętam ten pyszny smaczek. Jestem pewna,że na tym przepisie nie zakończę. Mam nadzieję, że twoja stronka będzie dalej się rozwijać.pozdrawiam...
Nick:dama-perversa Dodano:2004-08-11 16:50:30 Url:dama-perversa.blog.pl Wpis:Pobudza soki.
Nie tylko trawienne.
Nick::p:e:s:t:o: Dodano:2004-08-10 22:47:20 Url:http://pesto.art.pl Wpis:Ta fasola ze sliwkami brzmi bardzo ciekawie, sprobuje, ale nie w lato. Teraz w mojej kuchni szaleja swieze warzywa. Pozdrawiam Michal
Nick:malikke 666 Dodano:2004-08-10 02:13:56 Wpis:spokojowe zioła. fajna fotka z pszołom! na balkonie mam tylko miętę na skołatane nerwy
Nick:kreska Dodano:2004-08-07 22:38:49 Wpis:Hej. Bardzo lubię tu zaglądać, Twoja strona jest prawie-że-kwintesencją mojego ulubionego połączenia: dobre jedzenie,dobra literatura i mała inspiracja.
Podejrzewam, że masz mnóstwo smaków do przetestowania, ale mimo wszystko podeślę Ci rzecz do wypróbowania. To jedna z moich ulubionych potraw,która u mnie w domu zawsze była serwowana na Wigilię (i zawsze żałowałam, że tylko raz w roku, ale ma to swój urok), pochodzi ona od rodziny mojego ojca, a on jest z Beskidów. Jest to FASOLA ZE ŚLIWKAMI. Fasola to zwykły Jaś,śliwki suszone,polskie,ale mogą być też kalifornijskie (wtedy krócej je moczysz i gotujesz). Proporcje mniej-więcej pół na pół. Fasolę i śliwki namaczasz i gotujesz- fasolę normalnie, śliwki krótko,chodzi o to,żeby zmiękły. Potem je odcedzasz i to właściwie wszystko. Musisz je tylko wymieszać ze sobą i podgrzać na maśle przed samym podaniem (mogą się podrumienić). Rzecz jest bardzo pyszna i ma smak nieporównywalny z niczym innym.

Pozdrawiam, życzę miłych kolejnych odkryć smakowych i innych doznań
Nick:poprostu Sylwia Dodano:2004-08-05 10:49:03 Wpis:Witaj,
Trafilam na Twoją stronkę poszukując innych niż mój sposobów na pesto basilico - zdecydowanie oprócz pinii podoba mi sie wykorzystanie pistacjii - totalna zielonosc jak to jeszcze podasz na zeilonym makaronie, prawda?
Pesto jest dla mnie dopełnieniem wielu potraw a czasem kołem ratunkowym , kiedy moja delikatna kuchnia staje się...hmm mdła...( np. minestrone).
Ciekawa jestem, czy znasz przepisy i książku Heinza Becka? Ten Niemiec prowadzi jedną z 2ch najlepszych knajp włoskich w Rzymie (LaPergola) , moje serce podbił aperitifem ruccolino - oczywiście zielonym;)
gdybyś próbowal wykonac najlepsza jest rukola prosto z doniczki supermarketowej ,a nie z pudełka.
Gratuluję konceptu / zawartości strony
Miej fajne lato i napisz coś nowego jak sie wybyczysz
Sylw
< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >