Chleb z watykanu!!
Aby chleb się udał należy przestrzegać zasad:
1. Nie lubi metalu
2. Należy mieszać drewnianą lub plastikową łyżką
3. Należy przechowywać w temperaturze pokojowej
4. Należy przykryć lnianą serwetką
Dzień 1. - chleb przyzwyczaić do otoczenia
Dzień 2. - mieszać drewnianą łyżką
Dzień 3. - nic
Dzień 4. - nic
Dzień 5. - karmić chleb dodając 1 szklankę mleka, 1 szklankę cukru oraz 1 szklankę mąki
Dzień 6. - tylko mieszać
Dzień 7. - tylko mieszać
Dzień 8. - dodajemy to co w piątym dniu
Dzień 9. - tylko mieszać
Dzień 10. - dzielimy na 4 części 3 części rozdajemy dobrym ludziom.
Do 4 części dodajemy 4 jaja, 2 łyżki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklankę oleju oraz 3 łyżki cukru. Mieszamy na jednolitą masę, wkładamy do formy i pieczemy 30-50 minut. Sprawdzamy patyczkiem.
Chleb pochodzi z Watykanu i przynosi szczęście całej rodzinie oraz bliskim. Jedno pieczenie spełnia życzenia całej rodziny!
Jeśli chcesz aby wszyscy byli szczęśliwi roześlij ten przepis wszystkim znajomym