« 1 2 »
Nick:malwina Dodano:2004-02-28 15:17:06 Wpis:w tym roku moje dziecko ma komunije,szukam ekstra przepisów,coś nie codziennego,żeby zaskoczyć gości,bo zrazami i de volajami trudno zadziwić. jezeli ktoś ma takie "coś " to będe bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam. malwina1705@wp.pl
Nick:DANUSI@ Dodano:2004-02-03 08:54:08 Wpis:KRUCHE CIASTECZKA
2 JAJKA
OLEJEK RUMOWY
3/4 KOSTKI MARGARYNY
250g mąkiwszystko razem wymieszać wstawić do lodówki na 10 min
wyjąć i formować wzorki ciasteczek
Nick:Justysia Dodano:2004-02-01 11:11:43 Url:justysia0284@wp.pl Wpis:Jestem zadowolona ze mozna znalesc w internecie takie strony jak np. ta. Chodze do szkoly gastronomicznej i musze przyznac ze interesuja mnie takie roznorodne przepisy.
Nick:ALICJA2003 Dodano:2004-01-31 21:59:28 Wpis:super stronka i pozdrowieńka ILONA
Nick:słodka Dodano:2004-01-27 19:13:27 Wpis:te przepisy są super! extra stronka, ale brakuje mi tylko jednego- obrazków pod każdym (no, moze nie każdym) przepisem ;)szukam czegoś lekkiego i zarazem pysznego, to wchodzę na te stronkę. bomba. pozdro! :)))
Nick:ejka Dodano:2003-12-18 09:51:08 Wpis:Twoje motto z pierwszej strony jest nieprawdziwe- jesteś w błędzie, nie zyje się po to by jesc, ale JE SIĘ PO TO BY ZYC! i to jest prawda. Serdecznie pozdrawiam!
Nick:Madzia Dodano:2003-11-07 09:33:38 Wpis:Przepis na sałatkę - bardzo dobra i trudno ją zepsuć ;)
2 spore pory
4 jaja na twardo
ok. 15 dag szynki konserwowej
1 słoiczek selera
1 puszka ananasów w plastrach
1 mała puszka kukurydzy
1 słoiczek marchewki (taka krojona w kostkę)
majonez, sól, pieprz
Pory pokroić w kostkę (posolić i zostawić na chwilę żeby odgazowały),jaja pokroić w kostkę, szynkę w paseczki, ananasy na kawałki, odcedzić wszystkie puszkowe i słoikowe składniki. Całość wymieszać, dodać majonez - posolić, popieprzyć do smaku, zostawić chwilę żeby się "przegryzło" i zjeść ze smakiem.
Nick:malutka Dodano:2003-11-04 18:05:52 Wpis:mało przepisów na różne ciasta mam nadzieje że się to zmieni
Nick:kucharz Dodano:2003-10-02 14:11:20 Wpis:2 kg mąki nierozdrobnione drożdże wrzucić do mąki gnieść nieumytymi nogami ido chlewa dla świń
Nick:Balbina Dodano:2003-09-11 12:43:46 Wpis:1 duży karp wypatroszony z głową
1 główka czosnku
1 pęczek natki pietruszki
1 kostka masła
15 dag pieczarek
Karpia ponacinać na części ale nie do końca , na grzbiecie ma być cały posolić i popieprzyć. Masło pognieść z pokrojoną natką pietruszki i przesiśniętym przez praskę czosnkiem . Włożyć do karpia , zawinąć w folię aluminową i tak zostawić w lodówce na jakieś 5-6 godzin .
Potem zdjąć folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego obłożyć pieczarkami i piec około 45 minut w 175 stopniach.
Nick:Lucyna Dodano:2003-06-26 00:25:16 Wpis:Ciesze sie, ze trafilam na taka fajna stronke, a najbardziej ucieszyly mnie przepisy na grilla: wszystko w jednym miejscu, bez wielkiego szukania i skakania po dziesiatkach przepisow. Gratuluje pomyslu strony i wykonania: wielka przejrzystosc, przepisy, ze palce lizac, a opis logiczny i krotki. No, to do roboty. Grillujemy...ach, musze poczekac do soboty. Tymczasem pozdrawiam - Lucyna
Nick:jacek Dodano:2003-06-12 19:20:33 Wpis:szukam tu po całym necie placek po węgiersku - i nie ma przepisu ani w zemnieczanych a ni w mięsnych - szkoda że na stronce nie ma wyszukiwarki dań
Nick:jacek Dodano:2003-06-12 19:20:16 Wpis:szukam tu po całym necie placek po węgiersku - i nie ma przepisu ani w zemnieczanych a ni w mięsnych - szkoda że na stronce nie ma wyszukiwarki dań
Nick:raf59 Dodano:2003-06-09 11:34:29 Wpis:super przepisy
Nick:Krystyna Dodano:2003-05-26 10:42:50 Wpis:Fajna strona ale mało jest przepisow.
Nick:mipak Dodano:2003-05-23 10:46:01 Url:www.smj.pl/kr Wpis:Bardzo mi sie spodobała twoja strona, już ją mam w ulubionych, i moi znajomi również.
A znalazłem ją, szukając potraw z grilla.
SUPER!!!
Nick:AJT Dodano:2003-04-13 00:06:50 Wpis:Te, polonista, ale nie kasza manna w dopełniaczu brzmi : kaszy manny, a nie mannej !!!
Nick:Ty wiesz kto Dodano:2003-04-12 23:29:07 Wpis:TAKIEGO PRZEPISU NIE MASZ !!!!!
Tzw. sapiące winogrona babiny ,
Oto sposob przyrzadzania :
rekwizyty :
2 peklowane ozorki wieprzowe,
70 dkg cielęciny lub chudej wieprzowiny,
25 dkg świeżej słoniny,
2 jajka,
1 czerstwa kajzerka, koniecznie twarda
sól, pieprz,
2 łyżeczki tymianku,
po 1 łyżeczce majeranku, cząbru i kolendry, tłuszcz i bułka tarta do formy.

Ugotować peklowane ozorki, póki gorące zdjąć skórę i pozostawić do
ostygnięcia.
Cielęcinę wyżyłować, przepuścić 2 razy przez maszynkę wraz ze świeżą słoniną
i namoczoną i odciśniętą kajzerką. Dodać jajka, sól, pieprz, dobrze wyrobić.
Formę do pasztetów wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Częścią masy
mięsnej wyłożyć dno i boki formy, ułożyć ostudzone ozorki, przykryć resztą
mięsa. Posypać obficie wymieszanymi ziołami. Wstawić do dobrze nagrzanego
piekarnika, piec ok. 70 - 80 minut. Po dokładnym ostudzeniu kroić w plastry,
podawać z sosem beszamelowym .

i czekac !!!
Nick:Ty wiesz kto... Dodano:2003-04-09 14:40:47 Wpis:byś podał jakieś przepisy na smaczne afrodyzjaki, albo potrawy z nimi, tak, żeby działały. Bo żreć sam koper, albo żeńszeń, to święty by nie wydolił. Wskazany byłby osobny dział.
Poza tym, może byś zszedł na chwilę na ziemię i wpisał sie na mojej stronie. I odwdzięczył jakims linkiem...
Premię to będziesz chciał...
Nick:rafal Dodano:2003-04-03 19:49:56 Wpis:Chciałbym otrzymywac dobre przepisy od dobrych kucharzy, a mam nadzieje ze wlasnie tacy tu podaja przepisy. na przyklad z kuchni staropolskiej. z powazaniem "kucharz amator".
« 1 2 »